Kalendariet

Utställning: Trädgård och trädgårdsmästare på Drottningholm och Ekerö

Utställningen – Trädgård och trädgårdsmästare på Drottningholm och Ekerö, till nytta och nöje under 350 år – pågår 28 april 2 september 2012 och är öppen dagligen 10.0017.00 med fri entré är den största i Drottningholms slottsparks historia.  En trädgårdsutställning som sträcker sig över 1 800 kvadratmeter, med början vid Kina slott och uppbyggd av sex separata trädgårdsrum i parken. Det är ett samarbete mellan Drottningholms slottsförvaltning, Statens fastighetsverk och Ekerö kommun. Upplev 350 års trädgårdshistoria i Drottningholms slottspark.

Programmet innefattar blomsterarrangemang, temavisningar, föredrag, trädgårdsmarknad, och barnens trädgårdsrum.
VÅRPRAKT 28 april–6 juni
Blomsterarrangemang och scenerier i vårens alla färger med bland annat tulpaner, penséer och andra vårblommor utformat av Drottningholms trädgårdsmästare och blomsterkreatör Gunnar Kaj. På trapporna till Kina slott presenteras en blomstertrappa med 130 olika sorters penséer. För att fira Drottningholm som världsarv planterar skolbarn från Ekerö och Stockholm stad världsarvssymbolen med blommor.
SOMMARPRAKT
15 juni–2 september
Blomsterarrangemang och scenerier med bland annat pelargoner, fuchsior och annat växtmaterial utformat av Drottningholms trädgårdsmästare och blomsterkreatör Gunnar Kaj. På gårdsplanen till Kina slott presenteras en blomstertrappa med 100 olika sorters pelargoner och ett 40-tal fuchsior.
TRÄDGÅRDSMARKNAD ”TILL NYTTA OCH NÖJE”
12 maj kl. 10.00–16.00
Vid Kina slott blir det marknad med försäljning av blommor och grönt av lokala trädgårdsodlare och småskaliga matproducenter.
BARNENS TRÄDGÅRDSRUM 28 april–2 september
Under hela utställningsperioden kommer det att finnas ett trädgårdsrum för de yngsta där kan använda sin kreativa sida och bland annat gå på tipspromenad.

Kommentera

Detaljer:
Vad: Utställning: Trädgård och trädgårdsmästare på Drottningholm och Ekerö
Var: Drottningholms Slottspark
När: 2012-04-28 t.o.m. 2012-09-02

Kategorier

Arkivet