Mat, natur & kultur på Ekerö

Alla inlägg om "skulptur"


Kultur

de Vries skulptursamling – unikt tillfälle

Skapat 2 mars, 2013 av Johan

Museet med de Vries skulptursamling är öppet en dag om året. I år – 2013 – håller det öppet för egen rundvandring 26 maj kl. 11.00–16.00. Guidad visning ingår i entréavgiften varje hel- och halvtimme.
Entreavgift:
Vuxna 80 kr
Barn 7–18 år och studerande 40 kr
Barn under 7 år fri entré i målsmans sällskap

Etiketter: ,
Kultur

Museum de Vries: Unik samling krigsbyten – visas endast idag

Skapat 18 augusti, 2012 av Johan

Drottningholm har den största samlingen i världen av skulpturer av Adriaen de Vries. Bronsskulpturerna, som är från 1600-talets början, togs till Sverige som krigsbyten. I dag har skulpturerna i parken ersatts av moderna bronsavgjutningar och originalen finns samlade i Museum de Vries. Museet har öppet för allmänheten en dag om året. I år är de den 19 augusti.
Vuxna 80 kr
Barn 7–18 år och studerande 40 kr
Barn under 7 år fri entré i målsmans sällskap

Etiketter: ,
Kultur

Tjuren Ferdinand på Ekerö

Skapat 8 oktober, 2011 av Jesper

Skulpturen Tjuren Ferdinand av Amalia Årfelt finns under en helt vanlig ek på Ekerö. Här sitter han likt pacifisten Ferdinand i TV-rutan, under sin ek och njuter av blommornas dofter istället för att ägna sig åt att slåss. Konstnärinnan Amalia är utbildad vid Kungliga Konsthögskolan i Stockholm och verksam både som målare, grafiker och skulptör. Vill du skymta Ekerös Ferdinand tag vänster vid ICA Nyckelby och åk mot Kaggeholm och håll utkik på vänster sida av vägen för där under en ek sitter han. /ann

Etiketter: ,