Bloggen

Kultur

Sommar på Svartsjö slott

Skapat 16 juli, 2013 av Johan

Under sommaren finns det goda möjligheter att lära känna Svartsjö slott på Färingsö lite närmare. Fram till söndag 11 augusti hålls slottet öppet av Svartsjö Slottskultur tisdag-söndag 12.00-16.00 (17.00 på helgerna då tårtcaféet också är öppet). Dessa dagar kl 13.00 och 15.00 kan man också gå på slottsvisning. Den tar en knapp timme och man får veta mer om Svartsjös långa och spännande historia, om de kungligheter som bott där, om hur slottet varit inrett under de kungliga glansdagarna och om den omfattande restaureringen. Dessutom får man se rum som inte är öppna för allmänheten, t.ex. tvångsarbetsanstaltens otäcka isoleringsceller i källaren. Avgift 80 kr.
Torsdagar kl. 17.00 kan man följa med på en kulturvandring till runstenen, ruinen och i den vackra slottsparken. Den tar ca en och en halv timme och kostar 100 kr.

Etiketter: ,
Kultur

Sommarutställning på Kaggeholms slott

Skapat 16 juli, 2013 av Johan

Sommaren 2013 är det premiär för konstutställning på Kaggeholms slott. Årets utställning är en separatutställning med den småländske konstnären Tomas Ivarsson. Utställningen är öppen lördag och söndag samma tider som sommarkafféet. Se Kaggeholms hemsida för mer information.
Plats: Kaggeholms slott, spegelsalen
Kontakt: Elin G Håkansson, Kaggeholms slott, info@kaggeholmsslott.se, www.kaggeholmsslott.se

Mer information om konstnären Tomas Ivarsson:
tomas@tomasivarsson.se

www.tomasivarsson.se

Etiketter: ,
Mat

Sommarkaféer på Ekerö

Skapat 5 juli, 2013 av Johan

Det finns många möjligheter att få en kopp kaffe med tillbehör i en vacker miljö på våra fina Mälaröar. Här följer några exempel:
Kaggeholms slott

Kaggeholms slott uppfördes på 1720-talet och det ligger naturskönt vid Mälaren på den lilla ön Helgö i Ekerö kommun. Här finns 23 rum till förfogande varav två är flerbäddsrum och tre är enkelrum, de flesta med egen dusch och toalett. Rummen är fördelade i huvudbyggnaden samt Norra och Södra flygeln.
Här finns också ett sommarkafé samt en slottsbod med present- och inredningsartiklar som är öppet under helgerna mellan klockan 12 – 16.
Kaféet erbjuder diverse bakverk och lättare lunch. Intas sommar ute i slottsträdgården eller i svalkan inomhus – allt beroende på väder.

Kaggeholms slott

Asknäs gård
Inbjuder till sitt sommarcafé som är öppet fredag-söndag kl 11-17 hela sommaren! 
Njut av grönskan i trädgården, fåglarnas kvitter, hembakad smulpaj, goda smörgåsar och grädda dina egna våfflor!
Asknäs Gård är ingen vanlig konferensanläggning utan en riktig levande Mälargård där varje arrangemang anpassas efter unika behov. Vackert läge vid Mälaren, 300 m egen strand, stor ångbåtsbrygga, åkrar och egna trädgårdar gör att det finns massor av utrymme för allehanda påhitt, mirakel och kalas.

Asknäs gård som med lite tur har öppet hela september


Rosenhill

På Rosenhill serverar man läckra hembakta kakor samt en hel del god mat efter säsong. Goda saker att dricka, korv, soppa, glass, gott bröd att avnjuta på verandan, i växthuset, på gräsmattan eller gården. Öppet tisdag till söndag klockan 11 – 17 under maj till oktober.
Färingsö hembygdsgård
Här serverar kaffe och nygräddade våfflor lördagar och söndagar klockan 13 – 16 under juli och augusti. Årets utställning i magasinet handlar om skolan.

Tipsa gärna om andra kaféställen inom Ekerö. /johan

Etiketter: