Bloggen

Kultur

Veckans helgtips: Ekebyhovs slott

Skapat 13 januari, 2012 av Johan

I helgen kommer vi att besöka Ekebyhovs slott som inleder sitt vårprogram. Varje helg har en ideell förening eller en skolklass ansvar för slottets kaféverksamhet. Denna helg är det Lovö vävare som har ansvar för kaféet. Det brukar alltid varit väldigt och bra och mycket prisvärt. Slottskaféet är öppet varje lördag och söndag mellan klockan 12 och 16.
Dessutom inbjuder Ekebyhovs slotts intresseförening – som har övergripande ansvar för helgverksamheten – till konstutställningar och program. I helgen är det dels en klädvisning på lördagen och på söndag kommer jazzgruppen Always – både programmen börjar klockan 14. Vi siktar nog på ett besök på söndag.
I galleriet har Mälaröarnas konstföreningen ansvar för utställningar. Nu till helgen är det vernissage med akvareller och skulpturer av Christer Svensson samt fotogravyr och måleri av Elisabeth Sivard. Denna utställning är även öppen nästa helg.
Har du frågor om verksamheten på Ekebyhovs slott kan de ställas till Göran Rydeberg (gudrunp@teliac.om) i Ekebyhovs slotts intresseförening .

Vad tänker du själv göra i helgen? Har du några spännande tips?


Kommentera