Guiden

Skå festplats

Feststämning från gångna tider

Skå Festplats byggdes 1954 med hjälp av medel från Skå socken och byggmästare Richard Johansson, som testamenterade en stor del av sin kvarlåtenskap till Skå Bygdegårdsförening. Medlemmarna ställde upp med sin arbetsinsats, de röjde, göt och byggde festplatsen samt dansbanan som togs i bruk sommaren 1955. Senare kom bygglovet för den efterlängtade bygdegården som stod klar 1966.
Skå festplats firar 60 år och återuppväcks under sommaren 2014

Portarna slås åter upp och festplatsen skall på nytt fyllas med människor, musik, dans och glädje.  Målet är att skapa en mötesplats för konserter, parkteater, utebio, loppisar med mera i klassisk folkparksmiljö med kulörta lyktor och en omgivande grönska. För aktuellt program se på Skå festplats hemsida.
Ett svalnande intresse som skall vändas

Intresset för bygdegårdsverksamheten och de allmänna sommarfesterna med dans avtog dock med tiden och sedan 1977 har Skå IK hyrt hela anläggningen för sin idrottsverksamhet samt arrangerat de årliga midsommarfesterna fram till 2007.  För att försöka återuppliva bygdegårdsverksamheten slogs båda föreningarna samman och kallas nu Skå IK & Bygdegård. Målsättningen är att bygdegården åter ska bli en naturlig samlingspunkt.
Nya krafttag tas nu för att åter blåsa liv i verksamheten och ge oss möjlighet att uppleva folkparksmiljön.

Etiketter:,

Kommentera