Guiden

th_n_20080209155850_490

Olle Nordbergs Ateljé på Munsö

Vid Söderbyviken på Munsö ligger en fantastisk utställningslokal som är värd att upptäcka. Här ligger Olle Norbergs ateljébyggnad som uppfördes 1984 i modern stil. Och här finns drygt ett hundratal oljemålningar, reliefer, skulpturer och installationer, målade skåp och stolar – allt tillhörande en stiftelse. Vi kom dit första gången i samband med Konstringens konstrunda här på Mälaröarna. Då har stiftelsen öppet hus och det var med skräckblandad förtjusning vi stiftade bekantskap med Olle Nordbergs konst. Utställningen är verkligen värd ett besök och jag är säker på att även barnen uppskattar Olle Nordbergs konst. Här finns både änglar och djävular, förälskade par, den strävsamma bonden, ensamma torparen, den gamles drömmar om svunna förälskelser och onda som goda minnen.
Olle Nordberg  – som föddes 1905 och avled i sitt hem påsken 1986 – var en konstnär som var född och verksam på Mälaröarna. Han blev hembygden trogen, och med kärlek och humor berättar han i sina konstverk om tider som flytt här ute på Mälaröarna.

Visningar av ateljen
Ateljébyggnaden har öppet med gratis visningar för allmänheten två gånger per år. På våren en helg i maj och på hösten samma helg som Konstringen har sina visningar – sista helgen i september. Dessutom kan man beställa visningar för små eller större grupper, men då fordras en föranmälan och då tas även en inträdesavgift ut. Möjlighet till kaffeservering med smörgåsar m.m. finns också vid beställning.

Kontaktpersoner för visning av ateljen är Siv & Kurt Stål tel 08-560 316 97 och Rolf Nordberg tel 08-560 323 91.

Etiketter:

Kommentera