Bloggen

Mat

Sommarkaféer på Ekerö

Skapat 5 juli, 2013 av Johan

Det finns många möjligheter att få en kopp kaffe med tillbehör i en vacker miljö på våra fina Mälaröar. Här följer några exempel:
Kaggeholms slott

Kaggeholms slott uppfördes på 1720-talet och det ligger naturskönt vid Mälaren på den lilla ön Helgö i Ekerö kommun. Här finns 23 rum till förfogande varav två är flerbäddsrum och tre är enkelrum, de flesta med egen dusch och toalett. Rummen är fördelade i huvudbyggnaden samt Norra och Södra flygeln.
Här finns också ett sommarkafé samt en slottsbod med present- och inredningsartiklar som är öppet under helgerna mellan klockan 12 – 16.
Kaféet erbjuder diverse bakverk och lättare lunch. Intas sommar ute i slottsträdgården eller i svalkan inomhus – allt beroende på väder.

Kaggeholms slott

Asknäs gård
Inbjuder till sitt sommarcafé som är öppet fredag-söndag kl 11-17 hela sommaren! 
Njut av grönskan i trädgården, fåglarnas kvitter, hembakad smulpaj, goda smörgåsar och grädda dina egna våfflor!
Asknäs Gård är ingen vanlig konferensanläggning utan en riktig levande Mälargård där varje arrangemang anpassas efter unika behov. Vackert läge vid Mälaren, 300 m egen strand, stor ångbåtsbrygga, åkrar och egna trädgårdar gör att det finns massor av utrymme för allehanda påhitt, mirakel och kalas.

Asknäs gård som med lite tur har öppet hela september


Rosenhill

På Rosenhill serverar man läckra hembakta kakor samt en hel del god mat efter säsong. Goda saker att dricka, korv, soppa, glass, gott bröd att avnjuta på verandan, i växthuset, på gräsmattan eller gården. Öppet tisdag till söndag klockan 11 – 17 under maj till oktober.
Färingsö hembygdsgård
Här serverar kaffe och nygräddade våfflor lördagar och söndagar klockan 13 – 16 under juli och augusti. Årets utställning i magasinet handlar om skolan.

Tipsa gärna om andra kaféställen inom Ekerö. /johan

Etiketter:

Kommentera