Bloggen

Kultur

Slott på tapeten

Skapat 8 januari, 2012 av Johan

Entréfasaden på Kina slott som är förlagan både till tyg och tapet med samma namn

Nu finns det möjlighet att inreda sitt hem med inslag från slotten på Drottningholm om man så önskar. ”Kina Slott” finns både som tyg och som tapet, och dessutom finns tyget ”Drottningholm”. Varför inte sy lite nya kuddar eller kanske tapetsera om när det inte är passande väder för en utflykt.

”Kina Slott” ur kollektionen ”Nora”, Sandberg Tyg & Tapet

Kina slott både som tyg och tapet
”Kina Slott” har länge funnits som tyg i Sandbergs sortiment, men numera finns dessutom samma mönster som tapet. Tapeten finns i tre olika färgställningar; svart, ljusgrått eller blått och tyget från kollektionen Classic Prints II, av 100 % lin finns i vitt med mörkblått mönster eller brunt. Vill man uppleva idyllen Kina slott på riktigt så är det bara att bege sig till Drottningholmsparken. Slottet är öppet maj – september, men det är fritt fram att ströva i parken bland byggnaderna även andra tider på året.

Drottningholms slott i 100 % silke med mörkgrönt mönster

Drottningholms slott på gardin eller kudde
Tyget ”Drottningholm”
av 100 procent silke finns i mörkgrön eller mörklila färgställning. Undrar om det finns hemma hos kungafamiljen på Drottningholms slott? Skulle kanske vara snyggt att tapetsera en vägg med ”Kina Slott” eller varför inte en del av en vägg? Vet dock inte om ”Drottningholm” skulle passa hemma hos oss. /Ann

Etiketter: ,

2 kommentarer till “Slott på tapeten”

  1. Cecilia Sjöberg skriver:

    Vackert! Väcker ha-begär. Men det passar nog inte hemma hos oss heller tyvärr.

  2. Ann Franzén skriver:

    Kanske present till någon i form av en kudde?

Kommentera