Bloggen

Okategoriserade

Gott nytt år 2016

Skapat 1 januari, 2016 av Johan

Vi önskar ett Gott Nytt År och kan konstatera att 2015 var ett innehållsrikt år med mycket att göra och uppleva på Mälaröarna vad det gäller Mat, natur & kultur. Våra vackra öar visade även upp sig både på filmduken och i TV, med årets populära julkalender “Tusen år till Julafton” samt i biofilmen “I nöd och lust” som hade premiär  i våras.
Det blev succé för operaföreställningen Figaros bröllop på Drottningholms Slottsteater. ”Äntligen en föreställning på internationell toppnivå!” utbrast Camilla Lundberg. Teatern fick också besök av kulturminister Alice Bah Kuhnke och hennes medarbetare som fick se repetitioner av Hedvig Eleonora och titta bakom kulisserna på teatern.
Det var dessutom världspremiär för Star Wars-filmen The Force Avakens på Ekerö Bio. Genom biografen kunde vi även ta del av både opera och balett som livesändes till oss på Ekerö. Det var “Trubaduren” av Verdi från Metropolitan i New York och “Nötknäpparen” från Kungliga Operan i Stockholm.
Äppelfabriken uppmärksammades på olika sätt för sin goda kvalitét och bjöds in till medverkan på Mattias Dahlgrens restaurang Matsalen i Stockholm.
Dessutom fanns det många möjligheter till vackra och stärkande naturupplevelser. Nu ser vi fram emot ett nytt spännande år för alla oss som älskar att upptäcka våra fantastiska mälaröar.

Slottsparken


Kommentera