Mat, natur & kultur på Ekerö

Alla inlägg om "restaurang"


Mat

Nykrog

Skapat 9 december, 2011 av Johan

Nykrog är en gemytlig liten restaurang och kafé inrymd i ett gammalt torp vid Mälarens strand. Nykrog drivs sedan en tid i ny regi och med nya förutsättningar och öppettider. Nu är restaurangen öppen kvällstid torsdag till söndag och då serverar man dels en trerättersmeny som varieras veckovis och dels en veckans husman. Bäst att kolla med deras egen hemsida vad som är på gång. Dessutom har Nykrog öppet dagtid lördag och söndag kl 12-16 men då endast med kaffeservering. De har öppet för beställningar om man vill boka för olika typer av fester med plats för 40 sittande gäster.
Ring för att boka 08 560 330 25

Etiketter:
Mat

Kungsberga Grill & Pizza

Skapat 4 oktober, 2011 av Jesper

Kungsberga Grill & Pizza kommer väl aldrig att få en stjärna i Michelinguiden men den är ett säkert kort om man är riktigt hungrig. Här kan man även äta lunch för 75 kronor mellan kl 11 – 14.

Etiketter: , , ,
Mat

Väringgården

Skapat 12 september, 2011 av Johan

Väringgården ligger vid Träkvista torg och restaurangen drivs nu i ny regi. Ekeröguiden har inte ännu haft chansen att pröva vad den nya ägaren Charlotte med personal har att erbjuda. Vi återkommer med en rapport. http://www.varinggarden.se/

 

Etiketter: ,
Förstasidan, Mat

Brostugan

Skapat 29 augusti, 2011 av Jesper

Brostugan ligger på den lilla ön Kärsön som är den första ön som besökare till Ekerö kommer till efter att ha passerat Nockebybron. Brostugan byggdes redan 1776 och har en rik historia. Restaurangen har en robust matsedel med rimliga priser och fullständiga rättigheter. Här finns även konferensmöjligheter.

 

Etiketter: ,
Mat

Rastaholm

Skapat 28 augusti, 2011 av Jesper

Välkomna ut i naturen och värmen på Rastaholm som ligger vackert beläget på Ekerö vid södra Björkfjärden i Mälaren! Holmen ägs av Stockholms Segelsällskap men Värdshuset drivs idag av Familjen Nilsson & Lau.
På hemtrevliga Rastaholms Värdshus vistas du i en miljö med anor från 1930-talet, rustik och charmig inredning med inslag av segling och hav, samt en storslagen utsikt över Mälaren. Inspireras under en konferens, anordna dina drömmars bröllop eller fest med Din personliga touch, finn lugnet genom att besöka värdshusets Sköna Söndagar med Brunch under vinter/höstsäsong, njut av levande musik på sommaren med en fantastisk solnedgång, fira en högtid här så som julbord, alla hjärtans dag, påskbord, morsdag, farsdag, födelsedag eller varför inte förlänga din Mälarvistelse genom att övernatta i vårt vandrarhem.
Har ni inte möjlighet att besöka Rastaholm så erbjuder man även catering.
Värdshusets smyckning inspireras av årstiderna och naturens skiftningar i både omgivning och meny.
Klubbhuset på Rastaholm invigdes 1932 efter att SSS fått ön som gåva av grosshandlare Birger Gustafsson och Direktör Ingvar Rosenlund.
SSS har anordnat många olika seglingar genom åren, bl.a. höstseglingar, regattor och SM-seglingar alltid med högt deltagarantal.

Familjen Nilsson & Lau hälsar Er hjärtligt välkomna!

 

 

 

 

Etiketter: ,
Mat

Restaurang Jungfrusund

Skapat 29 maj, 2011 av Jesper

Restaurang Jungfrusund öppnade i juni 2007 och har utvecklats till en sjökrog i härlig miljö. Här bjuds på lunch hela året och à la carte på kvällarna (ons-lör) under vår, sommar och höst. På helgerna serveras en mycket omtyckt brunch. Dessutom inbjuder man regelbundet till olika typer av specialarrangemang. Restaurang Jungfrusund har även konferensmöjligheter där ca 30 personer får plats en halv- eller heldag. Självklart finns trådlöst nät, projektor samt blädderblock m.m. Då vädret tillåter kan man även njuta av en egen altan utanför mot vattnet.
Under 2008 anslöt sig Ulrika Samaletdin till restaurangen och hon är idag delägare samt VD. På hemsidan står något som jag gillar ”vår stora drift att utveckla marinan är att vi vill bo och verka på vår fantastiska ö, Ekerö.” Ett bra motiv för att driva en affärsverksamhet tycker jag./johan

Etiketter: , ,