Mat, natur & kultur på Ekerö

Alla inlägg om "opera"


Kultur

Opera på Ekerö: Elektra

Skapat 9 januari, 2016 av Johan

Folkets Hus och Parker livesänder Elektra från Metropolitan med den svenske operastjärnan Nina Stemme i titelrollen. Strauss flammande tragedi om den hämndlystna trakasserade prinsessan dottern i antikens mest dysfunktionella familj i antikens Grekland. Klicka här för mer information.

Etiketter: ,
Kultur

Opera på Ekerö: Madama Butterfly


Skapat 9 januari, 2016 av Johan

Folkets Hus och Parker livesänder Madama Butterfly från Metropolitan i New York.  Officeren, Pinkerton krossar Butterflys drömmar om kärleken. Klicka här för mer information.

 

Etiketter: ,
Kultur

Opera på Ekerö: Manon Lescaut

Skapat 9 januari, 2016 av Johan

Folkets Hus och Parker livesänder Manon Lescaut från Metropolitan med operastjärnan Jonas Kaufmann i en av huvudrollerna. Puccinis passionerade version av den klassiska romanen om den fria flickan från landet som blir en partybrud och ett hett namn i Paris-societeten. Klicka här för mer information.

Etiketter: ,
Kultur

Föreläsning: Opera på Ekerö

Skapat 9 januari, 2016 av Johan

Camilla Lundberg berättar om vårens operor och de starka, sköra, störda och sköna kvinnor som står i fokus för livesändning av operaföreställningarna på Ekerö Bio. Klicka här för mer information.

 

Etiketter: ,
Kultur

Opera på Ekerö: Turandot

Skapat 9 januari, 2016 av Johan

Folkets Hus och Parker livesänder Turandot från Metropolitan med den svenske operastjärnan Nina Stemme i huvudrollen. Klicka här för mer information.

Etiketter: ,
Kultur, Slott

Opera – Figaros bröllop

Skapat 29 mars, 2015 av Johan

En av Mozarts mest älskade operor med välkända arior som Figaros Non più andrai farfallone amoroso, Susannas Deh vieni, non tardar och Grevinnans Dove sono i bei momenti. Den komiska handlingen bygger på en på sin tid uppmärksammad pjäs av Beaumarchais, där feodalväsendet kritiseras. Operan uruppfördes på Burgtheater i Wien 1786. Opera buffa i fyra akter av Wolfgang Amadeus Mozart
Libretto: Lorenzo da Ponte.
Totalt sju föreställningar med premiär 2 augusti kl. 16.00 övriga föreställningar se spelplan. Biljettförsäljningen startade 11 mars. SPELPLAN.

Etiketter: , ,
Kultur

Premiär: Operan Mitridate på Drottningholms slottsteater

Skapat 29 juni, 2014 av Johan

Den 3 augusti har Mozarts första opera Mitridate premiär på Drottningholms Slottsteater. Det är ett av Mozarts ungdomsverk – en känsloladdad opera med sagolikt vackra arior och duetter. Verket, som inte tidigare har spelats i Sverige, gestaltas och tolkas här av några av världens främsta sångare tillsammans med Drottningholmsteaterns orkester, under ledning av dirigent David Stern. Den internationellt hyllade regissören Francisco Negrin står för iscensättningen. Föreställningens längd: 2,5 tim inkl paus
Speldagar:
Sön 3 augusti kl 16.00    PREMIÄR
Ons 6 augusti kl 19.30
Fre 8 augusti kl 19.30
Sön 10 augusti kl 16.00
Tis 12 augusti kl 19.30
Tor 14 augusti kl 19.30
Lör 16 augusti kl 16.00
Biljetter:
Biljetterna säljs via Ticnet och hos Ticnetombud (t ex Stockholm Tourist Center på Vasagatan i Stockholm). Även i Teaterboden när den öppnar för säsongen. Program och mer info klicka här.

Etiketter: ,