Mat, natur & kultur på Ekerö

Alla inlägg om "ekebyhovs slott"


Kultur

Jazz och buffé på slottet

Skapat 8 mars, 2014 av Johan

En av Sveriges bästa blues- och jazzsångerska Tessan Milveden med grupp ”Tessan Holiday” hyllar Billie Holiday med låtar ur hennes repertoar. F17.30-19.30 Slottets stora salladsbuffé med kallskuret och potatisgratäng finns uppdukar mellan 17:30-19:30, 150kr. Vin och öl till försäljning. Entré 200kr. Förbokning jazz och mat: jazzmalaro@gmail.com, 070-6780721

Etiketter: ,
Kultur

Föredrag på Ekebyhov slott

Skapat 12 januari, 2014 av Johan

Historikern Göran Rydeberg håller ett föredrag med titeln: ”Ekebyhov för 300 år sedan – ett framtidsproejkt i ett ruinerat Europa” -

Etiketter: ,
Kultur

Hantverksjulmarknad på Ekebyhov

Skapat 24 november, 2013 av Johan

HANTVERKSJULMARKNAD på Ekebyhovs slott. Ekerö-Färingsö Rödakorskrets ansvarar för kaféet.

Etiketter: ,
Okategoriserade

Utställning: Pepparkakshus

Skapat 26 oktober, 2013 av Johan

Utställning av pepparkakshus som deltar i Ekebyhovs slotts tävling. Se husen i galleriet 3-20 december. Rösta på ditt favorithus! Vinnaren koras i Wrangelska salen den 20 december kl. 16.00.

Etiketter: ,
Natur

Mossor och flugor på Ekebyhovs slott

Skapat 20 oktober, 2013 av Johan

Idag besökte Ekeröguiden Ekebyhovs slott som denna söndag hade Mälaröarnas Naturskyddsförening som värdar. Föreningens egen botanist Sture Nordmark hade gjort en liten fin utställning med skogens vanligaste mossor och lavar. Här fanns husmossa, kammossa, palmmossa, vitmossa, renlav, fönsterlav med flera.

Sture Nordmark från Naturskyddsföreningen hjälper en besökare in i mossornas värld

Ann-Marie Björn höll ett väldigt pedagogiskt och inspirerande föredrag om insekter av olika slag – många fina bilder på flugor som är Ann-Maries favoriter bland insekterna. Det finns 100 000 flugarter i världen och 6 000 bara i Sverige. Ann-Marie hade också som ambition att intressera de allra yngsta med sitt föredrag. Ett bra initiativ i en förening med oroväckande hög medelålder.

Fullsatt när Ann-Marie Björn höll sitt fina föredrag om våra allra minsta vänner

 

/ johan

Etiketter: , , , , ,