Bloggen

Kultur

Båtpendla till Stockholm från Ekerö

Skapat 23 juli, 2014 av Johan

Fin morgon för båtpendling till Stockholm (foto Ekeröguiden)

Båtpendling borde vara det mest självklara alternativet för alla oss Ekeröbor som jobbar i Stockholm. Nu i sommar har det varit möjligt att testa båtpendling under avstängningen av tunnelbanan mellan Alvik och Åkeshov mellan den 11– 27 juli. Då har man nämligen satt in båttrafik från Tappström på Ekerö till Riddarholmen, nära Gamla stans T-station. Från den 12 juli till och med den 25 juli kan vi ta båten med linjenummer 89 som avgår 07.20 samt 07.40 från Ekerö mot stan. Eftersom det inte går att lösa biljett på båten behöver man ha en giltig SL-biljett. Det verkar däremot inte finnas båtar från stan till Ekerö under denna period. Räkna med cirka 50 minuters resa. Nu är det bara att hoppas på att en mer permanent båtlinje till Stockholm snart blir verklighet.

Etiketter:
Kultur

Ekerö körvecka 4 – 9 augusti

Skapat 5 juli, 2014 av Johan

Ekerö körvecka är en mötesplats för körsångare från hela Sverige med spännande musikaliska möten. I år firar Ekerö Körvecka sitt femårsjubileum! Sommarens tema är 3 x Lindberg. Det innebär melodier som många av oss bär allra närmast hjärtat – musik av Oscar Lindberg, nestorn och anfadern, hans brorson Nils Lindberg och Olle Lindberg, sonen till Nils. Tänk bara på ljuva kompositioner som Gammal Fäbodpsalm och ”Shall I Compare Thee to a Summers day” så vet du vad Ekerö Körvecka 2014 handlar om.
Ekerö Körvecka arrangeras av Färingsö församling i samarbete med Ekerö kommun och Sensus studieförbund. Ansvarig utgivare är Lars Brattgård, Färingsö församling
Lördag 9 augusti kl 18.00 hålls en finalkonsert i Herman Palmsalen i Stenhamra församlingsgård, Ekerö Körveckas ”hemmascen” i Stenhamra.
Köp biljett genom att klicka här.  Pris: vuxen 150 kr, under 18 år 75 kr